MAPA D'INTERVENCIONS

Shikuarat és un arxiu on s'hi pot trobar documentades gran part de les obres d'art urbà que podem trobar avui dia a la ciutat de Tarragona. Aquest és el següent pas en aquesta tasca: una sèrie de rutes per a descobrir i conèixer el patrimoni artístic que podem trobar en els murs de l'espai públic de la ciutat. 

Amb aquestes rutes suggerim uns recorreguts els quals contenen unes quantes obres destacades. Seguint-les podreu veure, entre d'altres, les obres que destaquem. Però com el caminar, és un discurs obert,  la deriva us pot portar a conèixer obres que ni tan sols tenim documentades. Us animem doncs a seguir-les, però alhora a fer cas a l'instint i a la deriva, sortir del recorregut, aguaitar al carreró del costat, i fer així l'art urbà i la ciutat vostres.

Aquest mapa-itinerari rep el suport de la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, com del Teler de Llum Centre d'Art de Tarragona.

█ RUTA #1: PART ALTA  (Anar al mapa interactiu)

Aquesta primera ruta és l'excepció: no és una ruta. La Part Alta de Tarragona és una de les àrees de la ciutat on trobem més concentració d'art urbà, per això en lloc de fer un recorregut tancat simplement destaquem una sèrie d'obres que al nostre parer són de visita obligada. Cadascú que es perdi per aquest barri encantador com vulgui!

█ RUTA #2: FRANCOLÍ  (Anar al mapa interactiu)
 El riu Francolí és un dels eixos principals de l'art urbà a la ciutat. És tracta d'un llarg mur on sobretot s'hi troben un gran nombre de peces de l'escena del graffiti tarragonina, els quals es renoven constantment. Aquesta ruta, segueix doncs la línia del riu des del Carrer de les Torres Jordi fins al Parc del Francolí on trobem la intervenció geomètrica abstracta de 27.7 ARTGROUP a unes de les grades.

 RUTA #3: PALAU DE CONGRESSOS-PART ALTA  (Anar al mapa interactiu)


En construcció. Ara per ara aquesta ruta porta des del Palau de Congressos de Tarragona, on hi ha una obra de Honey i Invisible Man, fins a la Part Alta on podem seguir amb la RUTA #1, passant per Passeig de les Palmeres on entre d'altres trobarem la intervenció de Foham Fonezs dincs del MURS QUE PARLEN: Projecte d'art urbà. Aquesta ruta però, pretén en un futur acabar sent un enllaç entre les dues anteriors, entre la Part Alta i el Mar.

#0: ALTRES MURALS  (Anar al mapa interactiu)

No totes les obres que podem trobar a la ciutat formen part d'aquestes rutes, sinó que tan sols són una selecció. Hi ha algunes intervencions destacades que tot i que no formen part de cap ruta, considerem que val la pena veure-les, les quals hem assenyalat també al mapa.


A més a més, podeu veure la resta d'intervencions des de l'arxiu d'art urbà Shikuarat.